Jump to the main content

TÜV®

OK compost & Seedling

 COMPOSTEERBAARHEID

Compostering kan het volume organisch afval aanzienlijk verminderen, bovendien kan de geproduceerde compost gebruikt worden voor land- en tuinbouwdoeleinden. Ongeveer 50% van alle huishoudelijk afval bestaat uit organisch materiaal, een percentage dat in de toekomst zal groeien als gevolg van de groeiende populariteit van biologisch afbreekbare producten (verpakkingsmateriaal, wegwerpbestek en borden,...).

OK compost INDUSTRIAL (EN 13432)

Verpakkingen of producten met het OK compost INDUSTRIAL-label zijn gegarandeerd biologisch afbreekbaar in een industriële composteerinstallatie. Dit geldt voor al hun componenten, inkten en additieven. Het enige referentiepunt voor het certificeringsprogramma is de geharmoniseerde EN 13432:2000-norm. Elk product met het OK compost INDUSTRIAL-logo voldoet dan ook aan de vereisten van de EU-verpakkingsrichtlijn (94/62 / EEG).

Seedling

TÜV AUSTRIA (voorheen Vinçotte) is een certificeringsorganisme dat is erkend door European Bioplastics om het Seedling-logo toe te kennen aan producten die voldoen aan EN 13432.
Door het toekennen van zowel de OK compost INDUSTRIAL als het Seedling-logo kunnen de certificaathouders van TÜV AUSTRIA hun composteerbare producten geloofwaardig vermarkten op de hele Europese markt erkend.

OK compost HOME

Vanwege de relatief kleine hoeveelheid afval is de temperatuur in een tuincomposthoop duidelijk lager en minder constant dan in een industriële composteringsomgeving. Compostering in de tuin is daarom een moeilijker, trager proces.

Het innovatieve antwoord van TÜV AUSTRIA op deze uitdaging is het OK compost HOME-certificeringssysteem om volledige biologische afbreekbaarheid te garanderen, ook specifiek in uw composthoop in de tuin.

Your inquiry

Your inquiry