Jump to the main content

TÜV®

BINNENKORT : OK renewable carbon

BINNENKORT : OK renewable carbon

The development of renewable carbon-based materials is a key concern for the future as it reduces reliance on virgin fossil resources.

This specification proposes an objective method, developed by the “Renewable Carbon Initiative”, for determining the renewable carbon share of raw materials, intermediates, additives and finished products, and a logo to communicate this value to the end users, whatever process is used to achieve this goal: bio-based, Carbon Capture and Utilisation (CCU) or recycling.

This technical specification considers solely the renewable carbon share and does not give any judgement about the other sustainability aspects such as energy use, end-of-life treatment, water use, hazardous substances content, or any other green claims.

Meer

Compostable Materials Scheme (UK)

Compostable Materials Scheme (UK)

TÜV AUSTRIA has been appointed as a new certification body under Renewable Energy Assurance Ltd (REAL)’s Compostable Materials Certification Scheme (CMCS).

TUV AUSTRIA is tasked with the responsibility of conducting certification assessments for CMCS, which entails assessing products and test results against scheme documents to ensure the products comply with certification requirements.

The products certified under CMCS are assessed by the certification body according to strict criteria, requirements, and procedures. Once the product has been certified, a trademark registered certification mark is issued by REAL (either ‘REAL Home Compostable’ or ‘REAL Industrially Compostable’), marks show the product is suitable for home and/or commercial composting. 

 

Meer

OK compost INDUSTRIAL

OK compost INDUSTRIAL

Verpakkingen of producten met het OK-compost INDUSTRIAL-label zijn gegarandeerd biologisch afbreekbaar in een industriële composteerinstallatie. Dit geldt voor al hun componenten, inkten en additieven. Het enige referentiepunt voor het certificeringsprogramma is de geharmoniseerde EN 13432:2000-norm. Elk product met het OK compost INDUSTRIAL logo voldoet dan ook aan de vereisten van de EU-verpakkingsrichtlijn (94/62 / EEG).

Meer

Seedling

Seedling

TÜV AUSTRIA (voorheen Vinçotte) is een certificeringsorganisme dat is erkend door European Bioplastics om het Seedling-logo toe te kennen aan producten die voldoen aan EN 13432.
Door het toekennen van zowel de OK compost INDUSTRIAL als het Seedling-logo kunnen de certificaathouders van TÜV AUSTRIA hun composteerbare producten geloofwaardig vermarkten op de hele Europese markt erkend.

Meer

OK compost HOME

OK compost HOME

Vanwege de relatief kleine hoeveelheid afval is de temperatuur in een tuincomposthoop duidelijk lager en minder constant dan in een industriële composteringsomgeving. Compostering in de tuin is daarom een moeilijker, trager proces.

Het innovatieve antwoord van TÜV AUSTRIA op deze uitdaging is het OK compost HOME-certificeringssysteem om volledige biologische afbreekbaarheid te garanderen, ook specifiek in uw composthoop in de tuin.

Meer

OK biodegradable SOIL

OK biodegradable SOIL

Biologische afbreekbaarheid in de bodem biedt grote voordelen voor land- en tuinbouwproducten omdat ze na gebruik niet moeten verwijderd worden, maar gewoon in situ kunnen afbreken. Het OK biodegradable SOIL-label garandeert dat een product volledig biologisch afbreekbaar is in de bodem zonder schadelijke gevolgen voor het milieu.

 

 

Meer

OK biodegradable WATER

OK biodegradable WATER

Producten die gecertificeerd zijn voor OK biodegradable WATER garanderen biologische afbreekbaarheid in zoet water en leveren daarmee een wezenlijke bijdrage aan de vermindering van afval in rivieren, meren of ander natuurlijk zoet water. Houd er rekening mee dat dit niet automatisch de biologische afbraak in zeewateren garandeert.

Meer

OK biodegradable MARINE

OK biodegradable MARINE

Gezien het feit dat het merendeel van het afval in de zee afkomstig is van op het land, is de mariene biologische afbreekbaarheid een toegevoegde waarde voor elk product of elke verpakking, ongeacht waar het wordt verbruikt. Er zal altijd een kans zijn dat het uiteindelijk op zee zal eindigen.

Elke leverancier die investeert in de biologische afbreekbaarheid van zijn product of verpakking in zeewater, moet in de gelegenheid worden gesteld om deze informatie te laten verifiëren volgens internationale normen. Evenwel zonder de consument aan te moedigen zwerfvuil achter te laten.

Meer

OK biobased

OK biobased

Anders dan bij een LCA (Life Cycle Assessment), is de onderzoeksmethode achter de OK-biobased certificering heel eenvoudig. De exacte waarde kan nauwkeurig worden gemeten volgens de genormaliseerde C14-methode. Dit maakt controleren (en hercontrolen) zeer transparant en maakt het ook mogelijk "appels met appels te vergelijken".

Meer

NEN BIO-BASED CONTENT

NEN BIO-BASED CONTENT

Dit certificeringssysteem is gebaseerd op de Europese norm EN 16785-1, een onafhankelijke evaluatiemethode van claims over de hernieuwbare of biobased inhoud van producten.

Meer