Jump to the main content

TÜV®

Certificering van composteerbare / biologisch afbreekbare producten

Als milieuvriendelijk bedrijf breng je composteerbare en biologisch afbreekbare producten op de markt. Maar hoe win je geloofwaardigheid als er zoveel spelers zijn, zowel betrouwbare als onbetrouwbare?

TÜV AUSTRIA’s OK-milieu certificatielabels zijn de enige die certificaten bieden voor elk biologisch afbraakmilieu. De OK-labels zijn eveneens een perfecte aanvulling en uitbreiding van elkaar. Zie hieronder voor een korte beschrijving van onze verschillende certificatielabels.

Meer

Certificering van Biobased-producten

Vanwege het toegenomen milieubewustzijn bij klanten is er een groeiende markt voor producten op basis van hernieuwbare grondstoffen. Deze milieubewuste motivatie van de klant zorgt voor een behoefte aan een onafhankelijke kwaliteitsgarantie voor de hernieuwbaarheid van grondstoffen en producten.

De "OK biobased" en NEN BIO-GEBASEERDE CONTENT certificeringen voldoen perfect aan die behoefte.

Meer

OK compost INDUSTRIAL

OK compost INDUSTRIAL

Verpakkingen of producten met het OK-compost INDUSTRIAL-label zijn gegarandeerd biologisch afbreekbaar in een industriële composteerinstallatie. Dit geldt voor al hun componenten, inkten en additieven. Het enige referentiepunt voor het certificeringsprogramma is de geharmoniseerde EN 13432:2000-norm. Elk product met het OK compost INDUSTRIAL logo voldoet dan ook aan de vereisten van de EU-verpakkingsrichtlijn (94/62 / EEG).

Meer

OK compost HOME

OK compost HOME

Vanwege de relatief kleine hoeveelheid afval is de temperatuur in een tuincomposthoop duidelijk lager en minder constant dan in een industriële composteringsomgeving. Compostering in de tuin is daarom een moeilijker, trager proces.

Het innovatieve antwoord van TÜV AUSTRIA op deze uitdaging is het OK compost HOME-certificeringssysteem om volledige biologische afbreekbaarheid te garanderen, ook specifiek in uw composthoop in de tuin.

Meer

Seedling

Seedling

TÜV AUSTRIA (voorheen Vinçotte) is een certificeringsorganisme dat is erkend door European Bioplastics om het Seedling-logo toe te kennen aan producten die voldoen aan EN 13432.
Door het toekennen van zowel de OK compost INDUSTRIAL als het Seedling-logo kunnen de certificaathouders van TÜV AUSTRIA hun composteerbare producten geloofwaardig vermarkten op de hele Europese markt erkend.

Meer

OK biodegradable SOIL

OK biodegradable SOIL

Biologische afbreekbaarheid in de bodem biedt grote voordelen voor land- en tuinbouwproducten omdat ze na gebruik niet moeten verwijderd worden, maar gewoon in situ kunnen afbreken. Het OK biodegradable SOIL-label garandeert dat een product volledig biologisch afbreekbaar is in de bodem zonder schadelijke gevolgen voor het milieu.

 

 

Meer

OK biodegradable WATER

OK biodegradable WATER

Producten die gecertificeerd zijn voor OK biodegradable WATER garanderen biologische afbreekbaarheid in zoet water en leveren daarmee een wezenlijke bijdrage aan de vermindering van afval in rivieren, meren of ander natuurlijk zoet water. Houd er rekening mee dat dit niet automatisch de biologische afbraak in zeewateren garandeert.

Meer

OK biodegradable MARINE

OK biodegradable MARINE

Gezien het feit dat het merendeel van het afval in de zee afkomstig is van op het land, is de mariene biologische afbreekbaarheid een toegevoegde waarde voor elk product of elke verpakking, ongeacht waar het wordt verbruikt. Er zal altijd een kans zijn dat het uiteindelijk op zee zal eindigen.

Elke leverancier die investeert in de biologische afbreekbaarheid van zijn product of verpakking in zeewater, moet in de gelegenheid worden gesteld om deze informatie te laten verifiëren volgens internationale normen. Evenwel zonder de consument aan te moedigen zwerfvuil achter te laten.

Meer

OK biobased

OK biobased

Anders dan bij een LCA (Life Cycle Assessment), is de onderzoeksmethode achter de OK-biobased certificering heel eenvoudig. De exacte waarde kan nauwkeurig worden gemeten volgens de genormaliseerde C14-methode. Dit maakt controleren (en hercontrolen) zeer transparant en maakt het ook mogelijk "appels met appels te vergelijken".

Meer

NEN BIO-BASED CONTENT

NEN BIO-BASED CONTENT

Dit certificeringssysteem is gebaseerd op de Europese norm EN 16785-1, een onafhankelijke evaluatiemethode van claims over de hernieuwbare of biobased inhoud van producten.

Meer