Jump to the main content

TÜV®

OK compost, Seedling & REAL

COMPOSTEERBAARHEID

Compostering kan het volume organisch afval aanzienlijk verminderen, bovendien kan de geproduceerde compost gebruikt worden voor land- en tuinbouwdoeleinden. Ongeveer 50% van alle huishoudelijk afval bestaat uit organisch materiaal, een percentage dat in de toekomst zal groeien als gevolg van de groeiende populariteit van biologisch afbreekbare producten (verpakkingsmateriaal, wegwerpbestek en borden,...).

OK compost INDUSTRIAL (EN 13432)

Verpakkingen of producten met het OK compost INDUSTRIAL-label zijn gegarandeerd biologisch afbreekbaar in een industriële composteerinstallatie. Dit geldt voor al hun componenten, inkten en additieven. Het enige referentiepunt voor het certificeringsprogramma is de geharmoniseerde EN 13432:2000-norm. Elk product met het OK compost INDUSTRIAL-logo voldoet dan ook aan de vereisten van de EU-verpakkingsrichtlijn (94/62 / EEG).

Seedling

TÜV AUSTRIA is een certificeringsorganisme dat is erkend door European Bioplastics om het Seedling-logo toe te kennen aan producten die voldoen aan EN 13432.
Door het toekennen van zowel de OK compost INDUSTRIAL als het Seedling-logo kunnen de certificaathouders van TÜV AUSTRIA hun composteerbare producten geloofwaardig vermarkten op de hele Europese markt erkend.

OK compost HOME

Vanwege de relatief kleine hoeveelheid afval is de temperatuur in een tuincomposthoop duidelijk lager en minder constant dan in een industriële composteringsomgeving. Compostering in de tuin is daarom een moeilijker, trager proces.

Het innovatieve antwoord van TÜV AUSTRIA op deze uitdaging is het OK compost HOME-certificeringssysteem om volledige biologische afbreekbaarheid te garanderen, ook specifiek in uw composthoop in de tuin.

OK compost HOME is niet gebaseerd op een norm maar vormt de basis voor verschillende normen!

Het is belangrijk om te onthouden dat het OK compost HOME certificeringsprogramma niet expliciet verwijst naar een specifieke norm, maar alle technische vereisten beschrijft waaraan een product moet voldoen om certificering te verkrijgen.Er moet ook worden aan herinnerd dat, als pionier op dit gebied, de vereisten van het OK compost HOME programma, gedefinieerd in 2003 en sindsdien nooit in twijfel getrokken, als basis hebben gediend voor het opstellen van verschillende normen, zoals:

  • Australia: AS 5810 (2010) – Biodegradable plastics - Biodegradable plastics suitable for home composting
  • France: NF T 51800 (2015) – Plastics - Specifications for plastics suitable for home composting
  • Europe: EN 17427 (2022) - Packaging — Requirements and test scheme for carrier bags suitable for treatment in well-managed home composting installations

REAL CMCS – Compostable Material Certification Scheme ( UK market )

TÜV AUSTRIA is een certificatieorganisme dat bevoegd is door REAL om CMCS-logo's toe te kennen aan composteerbare producten bestemd voor de Britse markt.
Het CMCS wordt beheerd door Renewable Energy Assurance Limited (REAL), die een reeks certificerings- en consumentenbeschermingsprogramma's van derden beheert.
Door het toekennen van zowel de OK compost INDUSTRIAL / HOME als de REAL logo's, hebben TÜV AUSTRIA certificaathouders een manier om ervoor te zorgen dat hun composteerbare producten worden erkend op de Europese en Britse markt.

Your inquiry

Your inquiry